Somriga grillgrönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Somriga grillgrönsaker

Somriga grillgrönsaker är ett utmärkt tillbehör som är lika uppskattat av vuxna som barn. Tillaga grönsakerna var för sig och blanda dem sedan med krispig rucola till en grönsakssallad. Servera salladen med söt honungsdressing och smakrik chèvre.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna ca 40 minuter, tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Skala och skär i mindre bitar.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Halvera potatisen. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär morötterna i stavar. Lägg det och rödbetorna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 35 minuter.
  4. Skala och skär bort ändbiten på den vita sparrisen. Koka ca 15 minuter i lättsaltat vatten, tills den är mjuk. Spola i kallt vatten.
  5. Blanda rödbetor, potatis, lök och morötter med rucola.
  6. Stek sparrisen i smör och lägg ovanpå salladen. Blanda honung, balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och smula chèvre ovanpå. Serveras gärna tillsammans med Barbecue på lamm och fågel.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ t ex tofu. Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg rödbetor
  • 400 g färskpotatis
  • 2 rödlökar
  • 8 morötter
  • salt
  • peppar
  • 400 g färsk, vit sparris
  • smör
  • 2 påsar ruccola (à 70 g)
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 300 g chèvre
Lägg till i inköpslistan