Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtkryddad karré

En härligt god kötträtt som passar lika bra till vardags som till fest. Krydda fläskkarré med paprikpulver, lök, vitlök, timjan och rosmarin och grilla sedan köttet. Servera den örtkryddade karrén tillsammans med grillade grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna tills de blivit mjuka utan att ta färg. Blanda med timjan och rosmarin. Ställ åt sidan.
  3. Blanda paprikapulver, salt och peppar till en rubb.
  4. Gnid in köttet med paprikarubben.
  5. Grilla köttet ca 4 minuter på varje sida. Klappa sedan in skivorna med lök- och örtblandningen. Strö över lite flingsalt.
  6. Servera gärna tillsammans med Grillade marinerade grönsaker och Rosépeppar- och olivsås.

For alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg fläskkarré i skivor
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl hackad timjan
  • 3/4 dl hackad rosmarin
  • 5 msk paprikapulver
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 1/2 msk vitpeppar
Lägg till i inköpslistan