Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Pane pecorino

Pane pecorino är ett snabbt och enkelt sätt att förgylla din utflykt. På det färska brödet ringlar du olivolja och fördelar därpå grann rucola och pecorino tillsammans med knapriga valnötter och söt flytande honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mackor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela ciabatta- eller focacciabröden på längden. Ringla lite olivolja över bottendelarna.
  2. Fördela rucola, riven pecorino (eller parmesan), flytande akaciahonung och grovhackade valnötskärnor över bottendelarna.
  3. Lägg på locken, tryck till och dela på hälften. Grilla i mack- eller våffeljärn i ca 5 minuter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj lämpligt bröd och byt osten mot tofu eller annat mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj lämpligt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1109, Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4 mackor
  • 2 focaccia- eller ciabattabröd
  • olivolja
  • 2 dl ruccola
  • 2 dl riven pecorinoost (eller parmesan)
  • 2 msk flytande honung (akaciahonung)
  • 1 dl grovhackade valnötskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?