Rosépeppar- och olivsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rosépeppar- och olivsås

Denna rosépeppar- och olivsås är en kall och härlig gräddfils- och majonnäsbaserad sås som passar utmärkt till den grillade middagen. Smaksätt med vitlök och timjan och servera väl kyld.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt rosépeppar i en mortel. Blanda hackade gröna oliver, pressade vitlöksklyftor, majonnäs, gräddfil och repad, hackad timjan med rosépepparn.
  2. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering.
  3. Servera gärna tillsammans med Grillade marinerade grönsaker och Örtkryddad karré.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktos- eller mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil eller ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 dl hackade gröna oliver
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl repad, hackad timjan
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan