Grillade filéer med matvetesallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade filéer med matvetesallad

En saftig matvetesallad som blandas med rostad kokos, citronsaft, lime, koriander och chili – smaker som för tankarna till Thailand. Serveras tillsammans med vegetariska filéer och en yoghurtröra med sötma!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda yoghurt med mango chutney. Pressa ner vitlöksklyftan i blandningen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Ställ röran i kylsåp.
  2. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  3. Dela tomaterna i halvor. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och strimla chilin. Rosta kokosen i en torr och het stekpanna. Blanda allt med matvetet.
  4. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av matvetet med limeskal- och saft, olivolja, salt och peppar. Hacka det mesta av koriandern och blanda med matvetet.
  5. Tillaga filéerna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Servera filén med matvetesalladen, yoghurtröran och grönsallad. Toppa med några korianderblad.

För alla

Gör äggfri: Byt ut grillade vegetariska filéer mot en äggfri sojafilé, alt kycklingfilé.
Gör glutenfri: Byt ut grillade vegetariska filéer mot en glutenfri sojafilé, alt kycklingfilé. Byt ut matvete mot quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Receptet kommer från Hälsans Kök.

Tips

Bred gärna på lite glaze på de grillade filéerna när de är klara.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st grillade vegetariska filéer (t ex Hälsans Kök Grillade Filéer)
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 2 msk mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 dl matvete gärna kamutvete
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/3 purjolök
  • 1 chili t ex spansk peppar
  • 2 msk kokos
  • 1 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1834 kJ / 439 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept