Grillade filéer med matvetesallad
En saftig matvetesallad som blandas med rostad kokos, citronsaft, lime, koriander och chili – smaker som för tankarna till Thailand. Serveras tillsammans med vegetariska filéer och en yoghurtröra med sötma!
Ingredienser
4 portioner
4 st grillade vegetariska filéer (t ex Hälsans Kök Grillade Filéer)
2 dl yoghurt (10 %)
2 msk mango chutney
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 dl matvete gärna kamutvete
250 g körsbärstomater
1/3 purjolök
1 chili t ex spansk peppar
2 msk kokos
1 lime
1/2 dl olivolja
1 kruka koriander
Till servering
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1834 KJ / 439 kCal
Fett17 g
Salt0.85 g
Kolhydrater46 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer