Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smörfräst matvete med spenat

Här är ett gott och fräscht recept på smörfräst matvete med spenat som innehåller nyttiga fetter, bra kolhydrater, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Lätt att göra och gott att äta som det är eller tillsammans med till exempel en bit kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka vetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs spenaten hastigt i olivoljan under omrörning. Pressa över vitlöksklyftan och salta och peppra. Strö över citronskalet och blanda väl.
  3. Tillsätt spenaten till det färdigkokta matvetet och rör om. Om du tycker om russin kan du röra i dem. Precis före servering fräses allt hastigt i smöret.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g matvete
  • 500 g färsk spenat (500 g färsk motsvarar 250 g djupfryst)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • rivet skal av 1/2 citron och ev lite saft
  • ev lite ljusa russin blötlagda i vatten
  • 3 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?