Primörsallad med matvete och citronett
Blanda till en härligt somrig primörsallad med rädisor och sparris. Matvete bidrar med extra matighet och ett skönt tuggmotstånd. En sötsyrlig citrondressing till, blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
10 portioner
4 dl matvete
2 knippen rädisor
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk olja
Citronett
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk finrivet citronskal
1/2 msk honung
1 dl rapsolja (neutral smak)
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1165 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt2.15 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer