Primörsallad med matvete och citronett
![Primörsallad med matvete och citronett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77677/cf_259/primorsallad_med_matvete_och_citronett.jpg)
Blanda till en härligt somrig primörsallad med rädisor och sparris. Matvete bidrar med extra matighet och ett skönt tuggmotstånd. En sötsyrlig citrondressing till, blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
![Primörsallad med matvete och citronett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77677/cf_259/primorsallad_med_matvete_och_citronett.jpg)
Ingredienser
10 portioner
4 dl matvete
2 knippen rädisor
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk olja
Citronett
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk finrivet citronskal
1/2 msk honung
1 dl rapsolja (neutral smak)
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1165 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt2.15 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer