Primörsallad med matvete och citronett

5
0
Primörsallad med matvete och citronett

Blanda till en härligt somrig primörsallad med rädisor och sparris. Matvete bidrar med extra matighet och ett skönt tuggmotstånd. En sötsyrlig citrondressing till, blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Primörsallad med matvete och citronett

Ingredienser

10 portioner
4 dl matvete
2 knippen rädisor
1 knippe salladslök (à 125 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk olja

Citronett

2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk finrivet citronskal
1/2 msk honung
1 dl rapsolja (neutral smak)
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, bovete, ris eller bönor. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1165 KJ / 278 kCal
Fett 15 g
Salt 215 g
Kolhydrater 29 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden