Primörsallad med matvete och citronett

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Primörsallad med matvete och citronett

Blanda till en härligt somrig primörsallad med rädisor och sparris. Matvete bidrar med extra matighet och ett skönt tuggmotstånd. En sötsyrlig citrondressing till, blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Primörsallad med matvete och citronett

Ingredienser

10 portioner
4 dl  matvete
2   knippen rädisor
1   knippe salladslök (à 125 g)
1   knippe grön sparris (à 250 g)
1   påse babyspenat (à 65 g)
1 msk  olja

Citronett

2 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  finrivet citronskal
1/2 msk  honung
1 dl  rapsolja (neutral smak)
1/2 dl  olivolja
2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, bovete, ris eller bönor. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1165 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt2.15 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Frasiga fläskschnitzlar och matig sallad
Betyg 3 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen sallad med majrova, sparris & mangold
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med primörpickles
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris
Betyg 3.4 av 5.
99 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad primörsallad
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Primörer med västerbottendipp
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga