Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Primörsallad med matvete och citronett

Blanda till en härligt somrig primörsallad med rädisor och sparris. Matvete bidrar med extra matighet och ett skönt tuggmotstånd. En sötsyrlig citrondressing till, blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Ansa och dela rädisorna. Strimla salladslöken. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen.
  3. Stek sparrisen i olja ca 3 minuter.
  4. Blanda matvete, sparris, rädisor, salladslök och spenat i en bunke.
  5. Citronett: Blanda ihop ingredienserna till citronetten med salt och peppar. Vänd ner citronetten i matvete salladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, bovete, ris eller bönor. 

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 dl matvete
  • 2 knippen rädisor
  • 1 knippe salladslök (à 125 g)
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk olja
Citronett
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 msk honung
  • 1 dl rapsolja (neutral smak)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1165 kJ / 278 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept