Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kycklingspett med chorizotoppad rotfruktssallad

Rotfruktsalladen blandad med cous cous är matig och intressant, och med den knaperstekta chorizon på toppen blir den ett färgsprakande tillbehör. Salladen i kombination med de läckra kycklingspetten är en suverän huvudrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet alt cous cous enligt förpackningen och låt svalna något. Skala morot och palsternacka och skär dem i stavar. Lägg stavarna i en ugnssäker form, droppa lite olivolja över, salta och peppra och rosta mitt i ugnen i 225 ° C, ca 20 minuter.
  2. Blanda matvete, rostade rotfrukter, vinägrett och hackad persilja i en skål och smaka av med salt och peppar. Strimla och knaperstek chorizokorven i en het, lätt oljad stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och strö sedan korven över salladen.
  3. Skär lårfiléerna i mindre bitar och trä upp dem på spett. Pensla dem lätt med olja och grilla eller stek i 7 -8 minuter. Vrid spetten kontinuerligt under grillningens gång. Kontrollera att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
  4. Pensla spetten med mango chutney. Servera med salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g matvete alternativt cous cous (200 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 dl färdig vinägrett
  • 1/2 dl persilja
  • ca 100 g skivad chorizokorv (smörgåspålägg)
  • ca 600 g kycklinglårfiléer
  • 2 msk mild olivolja
  • 2 dl mango chutney
  • grillpinne
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer