Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
4
Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon

Vardagsmat behöver inte vara tråkig och smaklös - det kan den här sotade torsken bevisa. Bädden med knaperstekt bacon, bönor och mango gör rätten välsmakande och bedårande.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon

Ingredienser

4 portioner
3 dl matvete eller bulgurvete
4 bitar fryst, tinad torskryggfilé (à 140 g)
grillkrydda
olja till stekning
1 ask tärnad bacon
1 ask frysta gröna bönor (à 250 g)
2 dl tärnad färsk eller fryst mango
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god och fräsch vardagsrätt! Jag hoppade dock över grillkrydda, det smakar super med bara vanligt salt och peppar! Baconröran behöver inte saltas extra och inte heller behövs något extra matfett användas. Det blir gott endast med baconfettet.

Anna

2015-03-10

Underbart god och fräsch rätt. Använder inte grillkrydda så använde tandori i stället. Mycket gott! Blandningen med avocado, bönor och bacon är suverän.

Eva marita

2005-12-05

Gott med lite andra tillbehör till fisk. Vi gjorde en liten sås med creme fraiche och örtkryddor, var lite torrt annars.

Agneta

2005-08-29

Näringsvärde per portion

Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig lax med soltorkade tomater och vita bönor
Betyg 3.8 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Böngryta med broccoli och citron
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön bönsallad med matvete och valnötter
Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadoplättar med grynsallad
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga