Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon
Vardagsmat behöver inte vara tråkig och smaklös - det kan den här sotade torsken bevisa. Bädden med knaperstekt bacon, bönor och mango gör rätten välsmakande och bedårande.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete eller bulgurvete
4 bitar fryst, tinad torskryggfilé (à 140 g)
grillkrydda
olja till stekning
1 ask tärnad bacon
1 ask frysta gröna bönor (à 250 g)
2 dl tärnad färsk eller fryst mango
salt och peppar
Gör så här
Tips
Servera gärna med en klick gräddfil och citronklyftor.
Om du inte får tag på färsk mango finns utmärkta lösfrysta mangotärningar (250 g, för 4 port), som passar bra i allt från grytor och sallader till salsor och desserter. Prova också att lägga några frysta tärningar i sommardrinken.
Om du inte får tag på färsk mango finns utmärkta lösfrysta mangotärningar (250 g, för 4 port), som passar bra i allt från grytor och sallader till salsor och desserter. Prova också att lägga några frysta tärningar i sommardrinken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Mycket god och fräsch vardagsrätt! Jag hoppade dock över grillkrydda, det smakar super med bara vanligt salt och peppar! Baconröran behöver inte saltas extra och inte heller behövs något extra matfett användas. Det blir gott endast med baconfettet.
Anna
2015-03-10Underbart god och fräsch rätt. Använder inte grillkrydda så använde tandori i stället. Mycket gott! Blandningen med avocado, bönor och bacon är suverän.
Eva marita
2005-12-05Gott med lite andra tillbehör till fisk. Vi gjorde en liten sås med creme fraiche och örtkryddor, var lite torrt annars.
Agneta
2005-08-29