Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon

Vardagsmat behöver inte vara tråkig och smaklös - det kan den här sotade torsken bevisa. Bädden med knaperstekt bacon, bönor och mango gör rätten välsmakande och bedårande.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvete eller bulgur enligt anvisningen på paketet.
  2. Torka av filéerna med hushållspapper och krydda ovansidorna generöst med grillkrydda. Bryn dem med kryddsidan nedåt i en het lättoljad stekpanna. Vänd och stek ca 4 minuter på den andra sidan.
  3. Fräs bacontärningarna med ett par droppar olja tills de fått fin färg. Spola hastigt av bönorna i hett vatten och skär dem i halvor.
  4. Fräs bönor och mangotärningar med baconet ett par minuter. Salta och peppra. Lägg upp torsken med bacon-och mangoblandningen. Servera med matvete eller bulgur.

Tips

Servera gärna med en klick gräddfil och citronklyftor.

Om du inte får tag på färsk mango finns utmärkta lösfrysta mangotärningar (250 g, för 4 port), som passar bra i allt från grytor och sallader till salsor och desserter. Prova också att lägga några frysta tärningar i sommardrinken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl matvete eller bulgurvete
  • 4 bitar fryst, tinad torskryggfilé (à 140 g)
  • grillkrydda
  • olja till stekning
  • 1 ask tärnad bacon
  • 1 ask frysta gröna bönor (à 250 g)
  • 2 dl tärnad färsk eller fryst mango
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer