Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Packad Flankstek i kilkennybad

Fantastiskt grillrecept där välsmakande flankstek läggs i en utsökt marinad (av bland annat Kilkenny öl, vitlök och chili), varefter den packas med mättande ost- skink- och lökröra, innan den slutligen steks ljuvligt mör och saftig på grillen! Receptet är skapat av BBQLovers.se som också utnämndes till Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa flanksteken från fett och hinnor. Får du tag på en relativt platt bit är det bra, men annars skär i den så det blir ett platt ark.
  2. Lägg den mellan två ark av plastfolie och banka ut den med en kastrull eller kötthammare.
  3. Marinad: Lägg flanksteken i en zippåse eller dubbla fryspåsar och häll i ölen, krossade eller pressade vitlöksklyftor, chiliflakes, persilja, salt, peppar och vinäger. Förslut påsen och försök få ut så mycket luft som möjligt.
  4. Låt den ligga i kylen ca 24 timmar, se till att hela köttbiten är täckt av ölen.
  5. Fyllning: Skala och hacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur och hacka jalapeños.
  6. Fräs det hackade i oljan i en stekpanna 3-5 minuter, låt svalna.
  7. Torka av flanksteken ordentligt och lägg den på en skärbräda.
  8. Salta och peppra lätt.
  9. Bland ihop jalapeño- och lökröran med osten.
  10. Skär skinkan i små bitar. Strö dem över hela “köttarket”. Toppa med ost- och lökröran, platta till. Rulla ihop flanksteken och bind ihop med steksnöre.
  11. Starta grillen och grilla steken runt om på hög temperatur.
  12. Temperaturen i grillen ska vara ca 150°C.
  13. Grilla indirekt ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 58°C. Häll på lite av marinaden då och då under grillningen.
  14. Låt vila i fuktat smörpapper en stund innan servering.
  15. Skiva upp i tunna skivor och servera med valfria tillbehör, till exempel tomat och mangosallad, BBQ sås och bakad potatis.

Orginalreceptet finns på bloggen www.bbqlovers.se

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl till marinaden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 900 g flankstek
  • steksnöre
Marinad
  • 2 burkar Kilkenny öl
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk hackad, färsk persilja
  • 2 msk salt (utan jod)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 jalapeños
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost med mycket smak (t ex lagrad prästost)
  • 100 g rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1144 kJ / 274 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer