Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

14
5
Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Tortelloni

1 sats pastadeg (se länk i steg 1)

Brynt smör

150 g smör
1 dl färska salviablad
1/2 dl färsk timjan
1 msk färskpressad citronjuice

Fyllning

250 g ricottaost
2 dl riven parmesan (+ extra till servering)
1 msk finrivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar (+ extra till servering)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Elmedina

2021-12-17

Bland det godaste jag vet!

Angelica

2020-05-16

Gott och relativt enkelt. Minska dock på citronsaften! Blev väldigt syrligt :)

Amanda

2020-05-10

Håller med Ida, man behöver absolut skära större än 5x5 och på bilden ser det ut att vara större också. För övrigt riktigt bra recept, dom blev så goda! Älskade fyllningen!