Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
5
Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Tortelloni

1   sats pastadeg (se länk i steg 1)

Brynt smör

150 g  smör
1 dl  färska salviablad
1/2 dl  färsk timjan
1 msk  färskpressad citronjuice

Fyllning

250 g  ricottaost
2 dl  riven parmesan (+ extra till servering)
1 msk  finrivet citronskal
2 - 3 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar (+ extra till servering)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Bland det godaste jag vet!

Elmedina

2021-12-17

Gott och relativt enkelt. Minska dock på citronsaften! Blev väldigt syrligt :)

Angelica

2020-05-16

Håller med Ida, man behöver absolut skära större än 5x5 och på bilden ser det ut att vara större också. För övrigt riktigt bra recept, dom blev så goda! Älskade fyllningen!

Amanda

2020-05-10

Testa liknande recept

Cappelletti in brodo
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannoli
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trofie med pistagepesto och burrata
Betyg 4.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga