ÖVER 60 MIN | Avancerad

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tortelloni: Gör Pastadegen (tänk på att degen ska ligga i kylen ca 1 timme).
  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  3. Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull, lägg i de örterna och ta från värmen. Rör ner citronjuice.
  4. Tortelloni: Kavla pastadegen i maskin eller för hand till ca 1 mm tjocka plattor. Skär ut 8x8 cm stora kvadrater. Lägg ca 1 tsk fyllning per ark och pensla kanterna med lite vatten. Vik över ena hörnet så det blir en triangel, se till så att all luft trycks ut. Vik över fyllningen mot spetsen, vik upp spetsen och lägg snibbarna omlott mot dig. Nyp ihop snibbarna så att de fäster. Se vår Matskola om hur man gör tortelloni.
  5. Koka tortellonin i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av och spar ½ dl av pastavattnet (för 4 port). Vänd ner tortellonin i smöret tillsammans med pastavattnet. Toppa gärna med parmesan och svartpeppar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Tortelloni
  • 1 sats pastadeg (se länk i steg 1)
Brynt smör
  • 150 g smör
  • 1 dl färska salviablad
  • 1/2 dl färsk timjan
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Fyllning
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl riven parmesanost (+ extra till servering)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 - 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (+ extra till servering)