Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

8
4
Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Tortelloni

1
sats pastadeg (se länk i steg 1)

Brynt smör

150 g
smör
1 dl
färska salviablad
1/2 dl
färsk timjan
1 msk
färskpressad citronjuice

Fyllning

250 g
ricottaost
2 dl
riven parmesanost (+ extra till servering)
1 msk
finrivet citronskal
2 - 3 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar (+ extra till servering)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Angelica

5/16/2020

Gott och relativt enkelt. Minska dock på citronsaften! Blev väldigt syrligt :)

Amanda

5/10/2020

Håller med Ida, man behöver absolut skära större än 5x5 och på bilden ser det ut att vara större också. För övrigt riktigt bra recept, dom blev så goda! Älskade fyllningen!

Ida

5/10/2020

De var supergoda, men helt omöjligt att göra dem i 5x5 cm och få ca 1tsk fyllning plus vika dem som ni visar. Ser på era bilder att de inte heller kan vara 5x5. Funkade att göra dem i 10x10cm. Om man gör dem 2mm tjocka så måste de koka i 4 min i alla fall.

Redaktionen ICAse

5/11/2020

Hej Ida och Amanda! Tack för era kommentarer och synpunkter. Vi har nu uppdaterat receptet med att kavla ut degen tunnare och även skära i större kvadrater. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept