Pumpabröd
Höstens festligaste, saftigaste och godaste frallor görs med riven pumpa i degen och formas med hjälp av steksnöre till små pumpor. Servera pumpabröden till helgens middag, långa frukostar eller årets halloweenfirande.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
18 frallor
25 g färsk jäst
5 dl rumstempererat vatten
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
3 dl grovmalt rågmjöl (3 dl motsvarar ca 165 g)
3 tsk salt
1 tsk gurkmeja
5 dl frinriven pumpa (t ex butternutpumpa)
1 uppvispat ägg (till pensling)
steksnöre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt per fralla.
Energi697 KJ / 1677 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g
Kommentarer
Skulle man kunna kalljäsa dessa bröd över natten? Göra klart fram till sista jäsningen, ställa i kyl och baka av morgonen efter? Bör man i så fall reglera första jästiden (den på ca 1 timme)? Tanken för mej är att spara tid, då vi ska ha dessa bröd till en middag med många gäster och mycket mat som ska hinna lagas. Mvh Åsa
Åsa
2024-11-06Hej Åsa! Oj vilken bra fråga. Det har vi inte provat. Min gissning är att den borde jästa ca 30 minuter i första jäsningen. Sen tror jag att du måste knyta dem innan de kalljäses. Sen bör de jäsa längre innan gräddning. Men som sagt är det min gissning. Hör gärna av dig om hur det gick. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-07Älskade dessa, otroligt saftiga och fortsatt saftiga även efter ett par dagar.
Anna
2023-11-16