Pumpabröd

Höstens festligaste, saftigaste och godaste frallor görs med riven pumpa i degen och formas med hjälp av steksnöre till små pumpor. Servera pumpabröden till helgens middag, långa frukostar eller årets halloweenfirande.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
18 frallor
25 g färsk jäst
5 dl rumstempererat vatten
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
3 dl grovmalt rågmjöl (3 dl motsvarar ca 165 g)
3 tsk salt
1 tsk gurkmeja
5 dl frinriven pumpa (t ex butternutpumpa)
1 uppvispat ägg (till pensling)
steksnöre
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller valfri mjölkdryck.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt per fralla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi697 KJ / 1677 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g
Kommentar
Älskade dessa, otroligt saftiga och fortsatt saftiga även efter ett par dagar.
Anna
2023-11-16