Pumpabröd

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
1
Pumpabröd

Höstens festligaste, saftigaste och godaste frallor görs med riven pumpa i degen och formas med hjälp av steksnöre till små pumpor. Servera pumpabröden till helgens middag, långa frukostar eller årets halloweenfirande.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Pumpabröd

Ingredienser

18 frallor
25 g  färsk jäst
5 dl  rumstempererat vatten
11 dl  vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
3 dl  grovmalt rågmjöl (3 dl motsvarar ca 165 g)
3 tsk  salt
1 tsk  gurkmeja
5 dl  frinriven pumpa (t ex butternutpumpa)
1   uppvispat ägg (till pensling)
steksnöre

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller valfri mjölkdryck.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt per fralla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Älskade dessa, otroligt saftiga och fortsatt saftiga även efter ett par dagar.

Anna

2023-11-16

Näringsvärde per portion

Energi697 KJ / 1677 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa med guacamole och grönsaksstavar
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpakräm med kokos och sesam
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga