Coeur de filét Provencale

Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
3
Coeur de filét Provencale

För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.

Coeur de filét Provencale

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  oxfilé (gärna mittbiten)
salt och svartpeppar
1 msk  smör

Vitlökssmör

1   stor vitlöksklyfta
1   kruka persilja
100 g  rumstempererat smör
1/2 tsk  worcestershiresås

Råstekt potatis

900 g  potatis (gärna amandine)
2   vitlöksklyftor
2 msk  smör
2 msk  olja

Tillbehör

150 g  haricots verts (bönor)
4   skivor bacon
persilja
2 msk  ströbröd
1 msk  olivolja
4   tomater

För alla

Läs nogrannt innehållet på worcestershiresåsen och ströbrödet. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Lätt att använda och väldigt bra blev det!🤗

Sven

2022-12-02

Hej, En fråga, kan jag inte lika gärna steka potatisen i ugn genom att lägga skivorna som tegelpannor på ett bakplåtspapper?

Carin

2022-03-02

Jättebra

Amal

2021-01-03

Testa liknande recept

Gös à la Mornay
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
122 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacos
Betyg 3.9 av 5.
563 personer har röstat
Under 30 min att tillaga