Coeur de filét Provencale

Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
6
Coeur de filét Provencale

För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.

Coeur de filét Provencale

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten)
salt
svartpeppar
1 msk smör

Vitlökssmör

1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås

Råstekt potatis

900 g potatis (gärna amandine)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja

Tillbehör

150 g haricots verts (bönor)
4 skivor bacon
persilja
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
4 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Rosa blir det inte på 58, ta ut på 53/54 o sen vila. Då blir den perfekt rosa och smälter efter den sista 225 "puffen"

Lars

2024-11-10

Helt ok men ingen wow.

Susan

2024-05-05

Varför har ni ändrat receptet? Jag vill ha det gamla tillbaka.

Mattias

2024-03-16

Tack Mattias för din fråga. Vad jag kan se har vi inte ändrat i receptet. Kanske var du ute efter detta recept? https://www.ica.se/recept/flaskfile-provencale-730026/ Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-19

Testa liknande recept

Gös à la Mornay
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Artistkompott med giftas
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga