Coeur de filét Provencale

52
2
Coeur de filét Provencale

För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.

Coeur de filét Provencale

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten)
salt och svartpeppar
1 msk smör

Vitlökssmör

1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås

Råstekt potatis

900 g potatis (gärna amandine)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja

Tillbehör

150 g haricots verts (bönor)
4 skivor bacon
persilja
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
4 tomater

För alla

Läs nogrannt innehållet på worcestershiresåsen och ströbrödet. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Carin

2022-03-02

Hej, En fråga, kan jag inte lika gärna steka potatisen i ugn genom att lägga skivorna som tegelpannor på ett bakplåtspapper?

Amal

2021-01-03

Jättebra

Testa liknande recept

Gös à la Mornay
Potatisbröd
Wok
105
Wok
Blodpudding
Chokladpudding
Omelettsufflé