Coeur de filét Provencale
För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten)
salt
svartpeppar
1 msk smör
Vitlökssmör
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås
Råstekt potatis
900 g potatis (gärna amandine)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
4 skivor bacon
persilja
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
4 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rosa blir det inte på 58, ta ut på 53/54 o sen vila. Då blir den perfekt rosa och smälter efter den sista 225 "puffen"
Lars
2024-11-10Helt ok men ingen wow.
Susan
2024-05-05Varför har ni ändrat receptet? Jag vill ha det gamla tillbaka.
Mattias
2024-03-16Tack Mattias för din fråga. Vad jag kan se har vi inte ändrat i receptet. Kanske var du ute efter detta recept? https://www.ica.se/recept/flaskfile-provencale-730026/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-19