Coeur de filét Provencale

41
1
Coeur de filét Provencale

För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.

Skriv ut
Coeur de filét Provencale

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
oxfilé (gärna mittbiten)
-
salt och svartpeppar
1 msk
smör

Vitlökssmör

1
stor vitlöksklyfta
1
kruka persilja
100 g
rumstempererat smör
1/2 tsk
worcestershiresås

Råstekt potatis

900 g
potatis (gärna amandine)
2
vitlöksklyftor
2 msk
smör
2 msk
olja

Tillbehör

150 g
haricots verts (bönor)
4
skivor bacon
-
persilja
2 msk
ströbröd
1 msk
olivolja
4
tomater

För alla

Läs nogrannt innehållet på worcestershiresåsen och ströbrödet. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentar

Amal

2021-01-03

Jättebra

Testa liknande recept