Gös à la Mornay

Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Gös à la Mornay

På Nobelmiddagen 1925 serverades gös tillsammans med en klassisk fransk Mornaysås. En ovanligt god kombination som håller måttet än i dag. Smält gruyèreost och äggula ger gratängen en fin, gyllene färg i ugnen.

Gös à la Mornay

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
100 g gruyère (eller annan ost av schweizisk stil)
3 äggulor
salt
peppar
600 g gösfilé
150 g haricots verts (bönor)

Gör så här

00:05:00
00:15:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Underbart gott. Göran

    Hans göran

  • Rätten var tråkig.

    Monika

  • Framöver kommer vi inte behöva någon annan sås till fisk. Jättegott!

    Pia

Näringsvärde per portion

Energi2691 KJ / 643 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein50 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös i folie
    Betyg 2.9 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastramigös
    Betyg 2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mälargös med pepparrot
    Betyg 3.2 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gös på purjolöksbädd
    Betyg 2.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad