Julkryddade portionsbröd

Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
0
Julkryddade portionsbröd

Mumsiga julkryddade portionsbröd som även du med kraftig celiaki eller veteallergi kan äta. Arbeta samman degen med ingefära, nejlika samt pomeransskal och klicka ut i muffinspanna före de får jäsa. Avnjut dem varma och frys in de som inte går åt.

Julkryddade portionsbröd

Ingredienser

8 st
2 1/2 dl  vatten
3 msk  rapsolja
50 g  jäst
1/2 tsk  salt
1 tsk  stötta pomeransskal
1/2 tsk  stött nejlika
1/2 tsk  malen ingefära
2 msk  honung
ca 6 dl  gluten, soja- och mjölkfri mjölmix (naturligt glutenfri)

Till muffinspannan

rapsolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, ägg, soja, gluten och vete.

Gör så här

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ljusa muffinsfrallor
Betyg 2.7 av 5.
159 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt kuvertbröd
Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria vallmofrallor
Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd
Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd eller bullar
Betyg 3.7 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga