Julkryddade portionsbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Julkryddade portionsbröd

Mumsiga julkryddade portionsbröd som även du med kraftig celiaki eller veteallergi kan äta. Arbeta samman degen med ingefära, nejlika samt pomeransskal och klicka ut i muffinspanna före de får jäsa. Avnjut dem varma och frys in de som inte går åt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vatten och olja till 37°C.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i degspadet. 
  3. Tillsätt salt, kryddor, honung och mjölet, lite i taget och arbeta samman till en jämn, något lös deg.
  4. Klicka ut i muffinspannan och låt jäsa 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250°C.
  5. När bröden jäst klart, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller till dess de fått fin färg. Servera direkt och frys in de som inte går åt – glutenfritt bröd är godast färskt.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, ägg, soja, gluten och vete.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stötta pomeransskal
  • 1/2 tsk stött nejlika
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 msk honung
  • ca 6 dl gluten, soja- och mjölkfri mjölmix (naturligt glutenfri)
Till muffinspannan
  • rapsolja
Lägg till i inköpslistan