Julkryddade portionsbröd
![Julkryddade portionsbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29838/cf_259/julkryddade_portionsbrod.jpg)
Mumsiga julkryddade portionsbröd som även du med kraftig celiaki eller veteallergi kan äta. Arbeta samman degen med ingefära, nejlika samt pomeransskal och klicka ut i muffinspanna före de får jäsa. Avnjut dem varma och frys in de som inte går åt.
![Julkryddade portionsbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29838/cf_259/julkryddade_portionsbrod.jpg)
Ingredienser
8 st
2 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 tsk stötta pomeransskal
1/2 tsk stött nejlika
1/2 tsk malen ingefära
2 msk honung
ca 6 dl gluten, soja- och mjölkfri mjölmix (naturligt glutenfri)
Till muffinspannan
rapsolja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein, ägg, soja, gluten och vete.
Gör så här
Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.
Har du lagat receptet?
Kommentarer