Teriyakigrillade kycklingben med nudlar

11
2
Teriyakigrillade kycklingben med nudlar

Marinerad i den söta japanska teriyakisåsen får kycklingbenen mycket smak och blir saftiga. Kycklingbenen kan lagas på grillen eller i ugnen. Servera med nudelsalladen och en dressing med rostade sesamfrön och gari; inlagd ingefära, för de där finstämda, japanska smakerna. En rätt som får dig att framstå som en mästerkock!

Skriv ut
Teriyakigrillade kycklingben med nudlar

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
kycklingben
150 ml
teriyakisås
1 dl
sesamfrö
1
burk gari (skivad inlagd ingefära) à 145 g
1
kruka gräslök
2
morötter
150 g
sockerärtor
1
vitlöksklyfta
1 msk
sesamolja
3 msk
olja
1 dl
japansk soja
2 msk
flytande honung
180 g
böngroddar
100 g
glasnudlar

Till servering

srirachamajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i sriraschamajonnäsen.
Innehåller gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med srirachasås.

Gör så här

Tips

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Åsa

6/15/2020

Väldigt gott, fräscht och enkelt.

Sofia

1/16/2020

Sååååå gott <3 Nudelsalladen var magiskt god. Ska jag göra det igen så gör jag nog kycklinglårfilé så man slipper benet.

Testa liknande recept