ÖVER 60 MIN | Medel

Teriyakigrillade kycklingben med nudlar

Marinerad i den söta japanska teriyakisåsen får kycklingbenen mycket smak och blir saftiga. Kycklingbenen kan lagas på grillen eller i ugnen. Servera med nudelsalladen och en dressing med rostade sesamfrön och gari; inlagd ingefära, för de där finstämda, japanska smakerna. En rätt som får dig att framstå som en mästerkock!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kycklingbenen ordentligt med terriyakisåsen. Låt dem marinera ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. 
  4. Lägg kycklingbenen i en långpanna. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller grilla dem runt om på svag värme tills innertemperaturen på kycklingen inne vid benet är 82°C.
  5. Häll av ingefäran/gari i en sil med en bunke under. Spara spadet. 
  6. Skär gräslöken i 2 cm långa bitar. Ansa, skala och strimla morötterna. Strimla sockerärtorna.  
  7. Skala och riv vitlöken. Blanda spadet från gari med vitlök, sesamolja, olja, soja och honung. Blanda i gräslök, morötter, sockerärtor, sesamfrö, gari och groddar i dressingen. 
  8. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  9. Häll av nudlarna i ett durkslag. Klipp nudlarna med en sax några gånger så att de blir lite kortare. Blanda nudlarna med grönsakerna som ligger i dressingen. 
  10. Till servering: Servera kycklingbenen med nudelsallad och gärna srirachamajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sriraschamajonnäsen.
Innehåller gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med srirachasås.

Tips

Gör egen Srirachamajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg kycklingben
  • 150 ml teriyakisås
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 burk gari (skivad inlagd ingefära) à 145 g
  • 1 kruka gräslök
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olja
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 180 g böngroddar
  • 100 g glasnudlar
Till servering
  • srirachamajonnäs