Teriyakigrillade kycklingben med nudlar
Marinerad i den söta japanska teriyakisåsen får kycklingbenen mycket smak och blir saftiga. Kycklingbenen kan lagas på grillen eller i ugnen. Servera med nudelsalladen och en dressing med rostade sesamfrön och gari; inlagd ingefära, för de där finstämda, japanska smakerna. En rätt som får dig att framstå som en mästerkock!
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg kycklingben
150 ml teriyakisås
1 dl sesamfrö
1 burk gari (skivad inlagd ingefära) à 145 g
1 kruka gräslök
2 morötter
150 g sockerärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
3 msk olja
1 dl japansk soja
2 msk flytande honung
180 g böngroddar
100 g glasnudlar
Till servering
srirachamajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott. Nudelsalladen var ju bara helt fantastiskt god!
Agneta
2022-11-16Krånga inte till det. Köp grillad kyckling. Eller grilla lårfile…….
Christina
2022-08-04Jättegott, kommer göra fler gånger! Valde istället kycklinglårfiléer och la på grillen.
Sanne
2022-07-24