Nudlar i sojadressing med böngroddar och jordnötter
En fräsch nudelrätt med inspiration från Asien är aldrig fel. Här äter du glasnudlarna med en sojadressing smaksatt med bland annat ingefära och lime, samt krispiga morötter, salladsärtor, bellaverde och böngroddar. En perfekt blandning av krispighet helt enkelt. Toppa med salta jordnötter, koriander och salladslök och du har en underbar rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 röda chilipeppar
2 lime
2 msk olja
3 msk japansk soja
Nudlar
200 g snackmorötter
150 g salladsärtor
200 g bellaverde
4 port glasnudlar
180 g böngroddar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
2 dl salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2395 KJ / 572 kCal
Fett24 g
Salt2.5 g
Kolhydrater70 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag håller med andra inlägg om att ta dubbel dos med dressingen. Och att även tillsätta sötma. Själv tog jag stevia men det går ju bra med annat också. Mycket gott. 😋👍
David
2024-10-20Tips att göra dubbel sats av dressingen!
Johanna
2023-10-17Supergod!!
Felicia
2021-07-06