Nudlar i sojadressing med böngroddar och jordnötter

11
3 Klimatsmart
Nudlar i sojadressing med böngroddar och jordnötter

En fräsch nudelrätt med inspiration från Asien är aldrig fel. Här äter du glasnudlarna med en sojadressing smaksatt med bland annat ingefära och lime, samt krispiga morötter, salladsärtor, bellaverde och böngroddar. En perfekt blandning av krispighet helt enkelt. Toppa med salta jordnötter, koriander och salladslök och du har en underbar rätt att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Nudlar i sojadressing med böngroddar och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1
vitlöksklyfta
2 msk
riven ingefära
2
röda chilipeppar
2
lime
2 msk
olja
3 msk
japansk soja

Nudlar

200 g
snackmorötter
150 g
salladsärtor
200 g
bellaverde
4
port glasnudlar
180 g
böngroddar
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
kruka koriander
2 dl
salta jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Linda

2019-03-13

Smakar mest limesaft och lite soja. Håller med om att den hade behövt mer sötma

Christina

2019-03-09

God men skulle behöva någon sötma. Kanske honung i dressingen?

Jill

2019-02-07

Smakar inte så mycket, gör jag rätten igen så ska jag använda hälften av nudlarna och mushroom soy istället.

Näringsvärde per portion

Energi 2395 KJ / 572 kCal
Fett 24 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 70 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept