UNDER 30 MIN | Medel

Nudelslaw med jordnötter

Om du inte vill åka till Asien, så låt Asien komma till dig! Dressingen, som här görs på vitlök, chili, socker, lime, soja och olja är en blandning som kommer vilja ätas fler gånger, och ihop med nudlarna och fräscha och krispiga grönsaker blir denna kanske en ny vardagsfavorit?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda vitlök, chili, socker, limejuice, soja och olja i en bunke till en dressing. Rör tills sockret lösts upp.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt råkosten sjuda med. 
  4. Ansa och skiva salladslöken och pak choien fint. Grovhacka koriandern och jordnötterna.
  5. Blanda råkostsalladen, nudlarna och böngroddarna med dressingen. Tillsätt koriander och pak choi.
  6. Strö över jordnötterna och salladslöken och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lite majonnäs och rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk rapsolja
  • 4 port glasnudlar
  • 1 påse råkostsallad (à 275 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g pak choi
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 1/2 dl grovhackade torrostade jordnötter
  • 1 förp färska böngroddar (à 180 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2185 kJ / 523 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept