UNDER 30 MIN | Enkel

Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta

Herregud – tryffel och risotto i en och samma måltid. Ja, du ser helt rätt! Det krämiga riset serveras ihop med smörstekt svamp och pancetta, samt mild mâchesallad. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm risotton under omrörningen i en kastrull.
  2. Strimla pancettan och riv svampen i bitar.
  3. Stek pancettan och svampen i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  4. Servera risotton med fräset, tomaterna och salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i risotton.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Dela och blanda tomaterna med lite balsamicovinäger.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 600 g risotto med tryffel
  • 100 g pancetta
  • 150 g ostronskivling
  • 1/2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 250 g miniplommontomater
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3376 kJ / 783 kCal