Kimchinudlar med sojabönor och böngroddar

6
0 Klimatsmart
Kimchinudlar med sojabönor och böngroddar

Kimchi är både ett gott och nyttigt tillbehör, och passar fint i att blanda med majonnäs. Det serveras till glasnudlar, grönsaker och sesamfrön. Enkelt, fräscht och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Kimchinudlar med sojabönor och böngroddar

Ingredienser

4 portioner

Dressing

100 g kimchi
1/2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 förp naturella cashewnötter (à 70 g)
250 g sojabönor
4 port glasnudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
1 msk olja
saften av 1/2 citron
1 msk sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2283 KJ / 546 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden