Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2011
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex havredryck och använd mjölkfritt matfett.
Näringsberäkningen är per plätt/pannkaka.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Karin
2022-07-08Passar utmärkt att göra på muurikkan..
Turid
2021-04-28Jätte gott! Smakar precis som på creperiet här i Visby! Alla tummar upp! Vi körde med skinka, pesto, ruccola, spenat, rostade solroskärnor, bacon, feta och ägg på!
Ellinor
2019-07-24Jättegott. För variation tipsar jag också om fyllning med kyckling, ruccola, rostade mandlar, chevré, och ringla lite flytande honung över.. när jag vänt galetten lägger jag lite riven ost på som får smälta i pannan tills den är klar att tas upp.