Galette | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Galette

Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl och ägg i en skål. Vispa ner vatten och salt. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Låt stå kallt ca 30 minuter eller längre.
  2. Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter) med lite smör. Häll i ett tunt lager smet, ca 1/2 dl. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända galetten. Stek i ytterligare någon minut.
  3. Toppa med Räksalsa med gurka och lime, Rökt lax med dillkräm eller Avokadoröra med bacon och tomat.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex havredryck och använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är per plätt/pannkaka.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 6 dl bovetemjöl (6 dl motsvarar 300 g)
  • 3 ägg
  • 3 dl vatten
  • 3 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 465 kJ / 111 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept