Galette
Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
15 st
6 dl bovetemjöl (6 dl motsvarar 300 g)
3 krm salt
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 ägg
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per plätt/pannkaka.
Energi465 KJ / 111 kCal
Fett3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi hällde i ytterligare 2 dl mjölk och 1 dl vatten för att det skulle rinna och täcka hela stekpannan. Totalt 9 dl vätska då. Den blev jättegod!!
Adriana
2024-05-25Jag vet inte hur man blandar 3 ägg med 6 dl mjöl utan att det blir hemskt klumpigt… Står det verkligen rätt? Fick hälla i lite vatten fort och försöka reda ut det hela.
Malin
2023-05-30Hej Malin! Tack för din kommentar. Vi har ändrat ordningen i receptet så att det ska bli lättare att få en klumpfri smet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-15Passar utmärkt att göra på muurikkan..
Karin
2022-07-08