Galette

21
4
Galette

Galette är receptet på franska boveteplättar som förberedes på en knapp timme. Toppa galetterna med olika läckra röror som räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Galette

Ingredienser

15 st
6 dl bovetemjöl (6 dl motsvarar 300 g)
3 ägg
3 dl vatten
3 krm salt
3 dl mjölk
smör till stekning

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex havredryck och använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är per plätt/pannkaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Karin

2022-07-08

Passar utmärkt att göra på muurikkan..

Turid

2021-04-28

Jätte gott! Smakar precis som på creperiet här i Visby! Alla tummar upp! Vi körde med skinka, pesto, ruccola, spenat, rostade solroskärnor, bacon, feta och ägg på!

Ellinor

2019-07-24

Jättegott. För variation tipsar jag också om fyllning med kyckling, ruccola, rostade mandlar, chevré, och ringla lite flytande honung över.. när jag vänt galetten lägger jag lite riven ost på som får smälta i pannan tills den är klar att tas upp.

Näringsvärde per portion

Energi 465 KJ / 111 kCal
Fett 3 g
Salt 4 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden