Bovetecrêpes med fruktsallad

Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat
0
Bovetecrêpes med fruktsallad

Crêpes med fruktsallad – perfekt att bjuda gästerna på! Den franska klassikern gör sig riktigt bra ihop med en fräsch fruktsallad gjord på hallon, vindruvor, kiwi och päron.

Bovetecrêpes med fruktsallad

Ingredienser

4 portioner

Fruktsallad

250 g  frysta hallon
3 - 4 msk  råsocker
ca 30   vindruvor
2   päron
4   kiwi

Bovetecrêpes

3 dl  bovetemjöl
6 dl  mjölk
1 tsk  salt
3   ägg
2 dl  naturella cashewnötter

Till stekning

smör eller margarin

Till garnering

florsocker

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2995 KJ / 716 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater87.6 g
Protein20.1 g

Testa liknande recept

Exotiska fruktspett med ingefärsglasyr
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktsallad med mangosås
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Green & sour
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kiwitartelett
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsallad
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga