Bovetecrêpes med fruktsallad
Crêpes med fruktsallad – perfekt att bjuda gästerna på! Den franska klassikern gör sig riktigt bra ihop med en fräsch fruktsallad gjord på hallon, vindruvor, kiwi och päron.
Ingredienser
4 portioner
Fruktsallad
250 g frysta hallon
3 - 4 msk råsocker
ca 30 vindruvor
2 päron
4 kiwi
Bovetecrêpes
3 dl bovetemjöl
6 dl mjölk
1 tsk salt
3 ägg
2 dl naturella cashewnötter
Till stekning
smör eller margarin
Till garnering
florsocker
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 716 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater87.6 g
Protein20.1 g
Kommentarer