Bovetecrêpes med fruktsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bovetecrêpes med fruktsallad

Crêpes med fruktsallad – perfekt att bjuda gästerna på! Den franska klassikern gör sig riktigt bra ihop med en fräsch fruktsallad gjord på hallon, vindruvor, kiwi och päron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fruktsallad: Lägg hallonen i en bunke, strö på sockret och låt dem tina. Rör om då och då.
  2. Dela druvorna. Dela, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Skala och tärna kiwin. Blanda frukten med hallonen.
  3. Crêpes: Blanda mjölet med mjölken och vispa ihop till en smet. Blanda ner salt och ägg. Finhacka cashewnötterna.
  4. Stek crêpen i matfettet på medelvärme. Strö nötter på den ogräddade sidan innan vändning så att de fastnar i crêpen.
  5. Fördela fruktsalladen på crêpen och rulla ihop dem. Sikta över florsocker.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
Fruktsallad
  • 250 g frysta hallon
  • 4 msk råsocker
  • ca 30 vindruvor
  • 2 päron
  • 4 kiwi
Bovetecrêpes
  • 3 dl bovetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl naturella cashewnötter
Till stekning
  • smör eller margarin
Till garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2995 kJ / 716 kCal