Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grunddeg

Du använder det här receptet som en grund om du vill baka ett gott saftigt bröd, eller göra en ordentlig matig pizza. Du knådar bara ihop ingredienserna och låter degen vila innan den är redo att användas.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.
  2. Följ sedan respektive recept, sök t ex receptet Pizzasnurra med skinka och tomat.

För alla

Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: använd vatten eller mjölkfritt alternativ till degspad. Byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Tips

Det är extra viktigt att knåda en deg med vetemjöl special ordentligt, bäst är att köra degen i maskin. Bröden kan också bakas med vanligt vetemjöl.

I receptet används kall mjölk som gör att degen jäser långsammare. Ska bröden fyllas och bakas direkt kan mjölken vara fingervarm.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl smör och rapsolja (eller smält avsvalnat smör)
  • 2 msk flytande honung
  • ca 8 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg att pensla med
Lägg till i inköpslistan