Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Äggakaka

Ett snabblagat och matigt recept på äggkaka som påminner om omelett med stekt fläsk. Du gör det av bland annat rimmat sidfläsk, ägg, mjöl, mjölk och smör. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek fläsket i en stekpanna. Lyft upp och håll varmt.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Häll smeten i den varma stekpannan. Stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner och stelna. När kakan har stelnat lite på ytan, vänd över den till ett grytlock eller en tallrik.
  3. Lägg i smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan. Grädda den andra sidan tills äggakakan stelnat helt.
  4. Stjälp upp kakan och servera med fläsket och lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • 7 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?