Ett snabblagat och matigt recept på äggkaka som påminner om omelett med stekt fläsk. Du gör det av bland annat rimmat sidfläsk, ägg, mjöl, mjölk och smör. Mättande och gott!
Ingredienser
4 portioner
400
g
rimmat sidfläsk i skivor
7
ägg
1 1/2
dl
vetemjöl
6
dl
mjölk (3 %)
1
tsk
salt
1
krm
peppar
1
msk
smör
Till servering
lingonsylt
För alla
Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. Gör mjölproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
103
12 st
Kommentarer
Karolina
2022-10-30
Känns som receptet är helt fel. En tjock och stabbig äggakaka som innehåller dubbelt så mycket mjöl som andra recept. Nej tack!
Birgitha
2022-09-04
Älskar detta!
Charlott
2021-10-03
För 2 per. Där står 3 och ett halvt ägg hur gör man så man får ett halvt ägg?
Redaktionen ICAse
2021-10-05
Hej Charlott! Det kan bli lite knepigt med mängderna när man portions omvandlar. Mitt tips är att vispa ihop ett ägg och sen hälla av hälften (går att spara i kylen eller frysen) eller så använder du 4 ägg. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
Kommentarer
Karolina
2022-10-30Känns som receptet är helt fel. En tjock och stabbig äggakaka som innehåller dubbelt så mycket mjöl som andra recept. Nej tack!
Birgitha
2022-09-04Älskar detta!
Charlott
2021-10-03För 2 per. Där står 3 och ett halvt ägg hur gör man så man får ett halvt ägg?
Redaktionen ICAse
2021-10-05Hej Charlott! Det kan bli lite knepigt med mängderna när man portions omvandlar. Mitt tips är att vispa ihop ett ägg och sen hälla av hälften (går att spara i kylen eller frysen) eller så använder du 4 ägg. Lycka till. Hälsningar Ulrika.