Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Hemgjord leverpastej eller paté med kycklinglever, grönpeppar, apelsin och schalottenlök som är lättlagad och inte behöver bakas i ugn. Stek kycklinglevern och mixa med lök, peppar och apelsin. Låt stå över natt i kylen. Hemlagad pastej är gott på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 20 portioner.

  1. Tina kycklinglevern.
  2. Skala och skiva schalottenlökarna. Riv det yttersta av skalet från apelsinen och pressa ur saften.
  3. Stek kycklinglevern och löken tillsammans i omgångar i 2 msk av smöret och olivoljan. Stek levern ca 2 minuter på varje sida. Levern ska vara rosa i mitten. Krydda med salt och peppar.
  4. Mixa lever och lök tillsammans med resten av smöret, apelsinskalet, 2 msk av apelsinsaften och grönpepparn. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Häll massan i en form och låt den stå minst en natt eller dag i kyl.
  6. Till servering: Servera på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 500 g kycklinglever
  • 3 schalottenlökar
  • 1 apelsin
  • salt och svartpeppar
  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk grönpeppar
Till servering
  • bröd
  • cornichoner eller fikonmarmelad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1092 kJ / 260 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer