Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Hemgjord leverpastej eller paté med kycklinglever, grönpeppar, apelsin och schalottenlök som är lättlagad och inte behöver bakas i ugn. Stek kycklinglevern och mixa med lök, peppar och apelsin. Låt stå över natt i kylen. Hemlagad pastej är gott på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.

Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Ingredienser

20 portioner
500 g  kycklinglever
3   schalottenlökar
1   apelsin
salt och svartpeppar
200 g  rumstempererat smör
2 msk  olivolja
1 1/2 tsk  grönpeppar

Till servering

bröd
cornichoner eller fikonmarmelad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 20 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag hoppade över apelsin och grönpeppar och hade i en skvätt konjak istället. Mycket godare! Serverar man den direkt så är det nästan som en mousse. Den stelnar ordentligt i kylen.

Anne-christine

2015-01-24

Näringsvärde per portion

Energi1092 KJ / 260 kCal
Fett13.1 g
Kolhydrater24.7 g
Protein9.8 g

Testa liknande recept

Kycklingleverpastej med balsamico
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
203 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga