Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Hemgjord leverpastej eller paté med kycklinglever, grönpeppar, apelsin och schalottenlök som är lättlagad och inte behöver bakas i ugn. Stek kycklinglevern och mixa med lök, peppar och apelsin. Låt stå över natt i kylen. Hemlagad pastej är gott på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.
Ingredienser
20 portioner
500 g kycklinglever
3 schalottenlökar
1 apelsin
salt och svartpeppar
200 g rumstempererat smör
2 msk olivolja
1 1/2 tsk grönpeppar i lag
Till servering
bröd
cornichoner eller fikonmarmelad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 20 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1092 KJ / 260 kCal
Fett13.1 g
Kolhydrater24.7 g
Protein9.8 g
Kommentarer
Är det 1,5tsk malen grönpeppar eller menar ni grönpepparkorn?
Lisa
2024-05-31Hej Lisa! Det ska vara hel grönpeppar i lag som man sen bara mixar med. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-03Jag hoppade över apelsin och grönpeppar och hade i en skvätt konjak istället. Mycket godare! Serverar man den direkt så är det nästan som en mousse. Den stelnar ordentligt i kylen.
Anne-christine
2015-01-24