Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

1
1
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Hemgjord leverpastej eller paté med kycklinglever, grönpeppar, apelsin och schalottenlök som är lättlagad och inte behöver bakas i ugn. Stek kycklinglevern och mixa med lök, peppar och apelsin. Låt stå över natt i kylen. Hemlagad pastej är gott på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.

Skriv ut
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Ingredienser

20
500 g
kycklinglever
3
schalottenlökar
1
apelsin
-
salt och svartpeppar
200 g
rumstempererat smör
2 msk
olivolja
1 1/2 tsk
grönpeppar

Till servering

bröd
cornichoner eller fikonmarmelad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 20 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Anne-christine

2015-01-24

Jag hoppade över apelsin och grönpeppar och hade i en skvätt konjak istället. Mycket godare! Serverar man den direkt så är det nästan som en mousse. Den stelnar ordentligt i kylen.

Näringsvärde per portion

Energi 1092 KJ / 260 kCal
Fett 13.1 g
Kolhydrater 24.7 g
Protein 9.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept