Pulled pork
Bjud på denna smakrika gryta kallad pulled pork på festen så blir alla nöjda! Koka ditt kött med barbecuesås och lök tills det är riktigt mört och låt sen var och en lägga upp den goda köttgrytan i bröd med krispig majs, rödlök och gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
Till servering
1 - 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska
1 rödlök
1 förp tomatsalsa (à 300 g)
1 förp majs (à 340 g)
3 dl gräddfil
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater25 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är det för tomatsalsa ni använt er av i receptet? Förslag på att göra egen salsa?
Erika
2024-07-22Hej Erika! Vi menar någon typ av tacosås eller chunky salsa här. Men om du vill göra egen finns en supergod här: https://www.ica.se/recept/tomatsalsa-499556/ Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-23Jättegott!!
Kenneth
2024-02-05Körde högrev istället, ca 6h för 1,2kg. Blev supergott! Hela familjen åt, ingen matlåda till mig.
Maria
2024-01-28