Ryggbiff- Cajun Style | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ryggbiff- Cajun Style

Nyfiken på trendig cajun? Med kryddblandningen American Cajun får du fram den rätta smaken av den amerikanska södern. Överraska med en god och spännande cajunkryddad ryggbiff, kompletterad med sötma, sälta, friskhet och hetta från sötpotatis, fetaost och majssalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biff: Blanda olja, salt och kryddblandningen.
  2. Lägg skivorna av ryggbiff i en form och häll över cajun- och oljeblandningen. Vänd runt så köttet täcks av marinaden, låt det ligga i 30 minuter i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Potatisen: Skala och skär sötpotatisen i 2 cm tjocka skivor.
  5. Lägg skivorna i en ugnsfast form och häll över olja, salt och peppar, rosta i ugnen i 40 minuter.
  6. Majssalsa: Finhacka chili och strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt olja. Tillsätt avrunnen majs och chili. Stek under omrörning i 3 minuter eller tills majsen är gyllene.
  7. Ta bort från värmen och tillsätt limejuice, låt svalna. Blanda i salladslöken och koriandern. Smaka av med salt och peppar.
  8. Biff: Ta upp biffarna ur marinaden. Stek biffarna på medelvärme med lite olja i stekpanna, ca 3 minuter per sida för medium rare eller efter tycke och smak.
  9. Till servering: Smula fetaost över potatisen och servera tillsammans med biff och majssalsa.

Recept och bild från Santa Maria.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Tips

Det går utmärkt att byta biffen mot kycklingbröst. Och det går lika bra att grilla köttet.

Ingredienser

Portioner: 4
Ryggbiff
  • 4 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt (gärna rock salt)
  • 2 msk cajunkrydda
  • 4 ryggbiffar (à 180 g)
Sötpotatis
  • 4 stora sötpotatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt (gärna rock salt)
  • 1/2 tsk peppar (gärna tellicherry black pepper)
Majssalsa
  • 1 röd chili
  • 4 salladslökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk majs (à ca 285 g)
  • 1 msk limejuice
  • 1 kruka finhackad koriander
  • salt och peppar (gärna tellicherry black pepper)
Till servering
  • 1 paket fetaost (ca 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3136 kJ / 749 kCal