Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sås

Varje kalkon behöver sin sås! Med denna fenomenalt goda sås som serveras till ugnsstekt kalkon har du pricken över i. Lök, morot, saké och dragon ger distinkta smaker till såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i 1-2 cm stora bitar. Fräs i 1 msk olja tills de börjar få färg, 2-3 minuter.
  2. Häll på sake eller vitt vin och koka ner till hälften. Tillsätt buljong och dragon, koka ner till hälften igen. Red av med majsstärkelse.
  3. Smaka av med citronjuice, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Sila genom en finmaskig sil.
  4. Serveras gärna tillsammans med saftigt kalkonkött, karamelliserad brysselkål, sötpotatismos, fyllning till kalkonen, s k stuffing, samt rårörda tranbär (rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig). Se recepten Ugnsstekt kalkon, Karamelliserad brysselkål, Sötpotatismos samt Fyllning till kalkonen.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 1/2 dl sake eller vitt vin
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 1/4 l vatten
  • 1/2 stsk torkad dragon
  • majsstärkelse (Maizena) till redning
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • olja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?