Sås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Sås

Varje kalkon behöver sin sås! Med denna fenomenalt goda sås som serveras till ugnsstekt kalkon har du pricken över i. Lök, morot, saké och dragon ger distinkta smaker till såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Sås

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   morot
2 1/2 dl  sake eller vitt vin
3 msk  konc kycklingfond
1 1/4 l  vatten
1/2 tsk  torkad dragon
majsstärkelse till redning
3 msk  färskpressad citronjuice
olja
salt
vitpeppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rotfruktsbea
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad kyckling med dragonsås
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bearnaisesås
Betyg 2.5 av 5.
144 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majskyckling med dragonsky
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt sej med apelsinmorötter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga