Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglevermousse

Här är ett spännande och läckert recept på kycklinglevermousse som är en utsökt förrätt och en höjdare på buffébordet. Kycklinglevermoussen blir extra god om du garnerar den med lök, sallad och rostade mandlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj levern väl i kallt vatten. Låt den rinna av på en handduk eller hushållspapper. Skala och grovhacka lök och vitlök.
  3. Bryn levern i en het stekpanna med smöret tillsammans med lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Häll på vinägern och koka ihop någon minut.
  4. Lägg över i en ugnsäker form och ställ i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  5. Mixa levern, stekskyn och crème fraichen i matberedaren till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt stå i kylen i minst ett par timmar före servering.
  7. Skeda upp moussen och garnera gärna med lökringar, salladsblad och ev rostade mandlar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Förhöj smaken ytterligare genom att smaksätta moussen med ett par droppar konjak, portvin eller madeira.

Förbered:
Gör klart upp till två dagar i förväg. Förvaras i kyl täckt med plastfolie. Rör den krämig om den känns väl fast i konsistensen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g kycklinglever
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer