Kycklinglevermousse
Här är ett spännande och läckert recept på kycklinglevermousse som är en utsökt förrätt och en höjdare på buffébordet. Kycklinglevermoussen blir extra god om du garnerar den med lök, sallad och rostade mandlar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
6 portioner
250 g kycklinglever
1 rödlök
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk balsamvinäger
1 dl crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Förhöj smaken ytterligare genom att smaksätta moussen med ett par droppar konjak, portvin eller madeira.
Förbered:
Gör klart upp till två dagar i förväg. Förvaras i kyl täckt med plastfolie. Rör den krämig om den känns väl fast i konsistensen.
Förbered:
Gör klart upp till två dagar i förväg. Förvaras i kyl täckt med plastfolie. Rör den krämig om den känns väl fast i konsistensen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer