Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fräcka kycklingklubbor med pastawok

Smaksätt kycklingklubborna med himmelska smaker av vitlök, honung, ingefära och apelsin. Woka den kokta pastan med paprika, svamp, sockerärtor och purjolök och servera den sedan med kycklingklubborna och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina kycklingklubborna, eller välj färska. Värm oljan och bryn klubborna runt om. Salta och peppra. Pressa över vitlök. Flytta över klubborna till en ugnssäker form. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Blanda honung, ingefära och rivet apelsinskal. Fördela blandningen över kycklingen. Fortsätt att steka ca 15 minuter.
  4. Pastawok: Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av pastan med kallt vatten och låt den rinna av.
  5. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Snoppa sockerärterna om de är färska. Ansa och skiva svampen. Fräs alla grönsakerna och svampen i en stor wok eller stekpanna i oljan ca 5 min under omrörning.
  6. Vänd ner pastan och låt den bli varm. Stänk över sojan och krydda med salt och peppar. Servera pastawoken till de grillade kycklingklubborna.

Tips

Vid tidsbrist:
Sätt ugnen på 200°C. Pensla färdiggrillade kycklingklubbor med sweet chilisås och värm dem sedan i ugnen. Woka pastapytt enligt anvisning på förpackningen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 stora kycklingklubbor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl honung
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 2 msk rivet apelsinskal
Pastawok
  • 500 g pasta t ex spiraler
  • 1 stor purjolök
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 250 g färska eller djupfrysta sockerärtor
  • 250 g svamp t ex champinjoner
  • 3 msk olja
  • 1/2 dl ljus soja
  • 1 tsk salt
  • 3 krm peppar
Lägg till i inköpslistan