ÖVER 60 MIN | Enkel

Kycklingklubbor i ugn

Laga knapriga kycklingklubbor i ugn kryddade med rosmarin. Här är ett grundrecept på ugnsrostade kycklingklubbor som du kan servera med dina favorittillbehör, som potatis eller ris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn eller smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner sojan. Pensla kycklingen med smöret och krydda med rosmarin, salt och peppar.
  3. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills inertemperaturen är 82°C intill benet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1700 g kycklingklubbor
  • 75 g smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar