Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkotletter med krämig pepparrotspasta

Fläskkotletter med krämig pepparrotspasta är en härlig middag där pastan står som huvudperson i en krämig sås på naturell färskost och pepparrot bredvid kotletterna. Färskosten blandar du i kokvattnet och vänder sedan ner hackade tomater och pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och tärna tomaterna.
  3. Låt pastan rinna av men spara 1 dl (för 4 port) av kokvattnet som hälls tillbaka i grytan. Vispa ner färskosten i grytan och tillsätt rikligt med pepparrot. Vänd ner pasta och tomater.
  4. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i flytande margarin ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera de nystekta kotletterna med pastan, bröd samt en stor skål blandad sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: ersätt färskosten med sojabaserad färskost. Stek kotletterna i olja i stället för margarin.

Tips

Pensla kotletterna med grillolja och grilla dem i stället för stek om du är sugen på grillat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex gnocchi
  • 3 1/2 tomater
  • 100 g naturell färskost (7%)
  • 3/4 dl färskriven pepparrot
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2258 kJ / 542 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer