Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med gräddsås

Skinka, söt ananas och krämig ost läggs på fläskkotletter och gratineras i ugnen tills de blir fantastiska. I kombination med den krämiga gräddsåsen och pasta är rätten fulländad och hissnande god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på ca 200 °C.
  2. Stek kotletterna i smör eller olja, 2 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form.
  3. Placera en skinkskiva och en ananasring på varje köttbit, lägg på osten och gratinera i ugn ca 5-10 min tills osten fått fin färg.
  4. Koka upp gräddsåsen och blanda eventuellt ner en 1/2 burk lätt kokosmjölk i såsen (för 4 port) för en mer "karibisk" smak.
  5. Kotletterna passar bra till pastaskruvar eller pressad potatis och en god råkostsallad. Kompletteras med bröd och frukt.

För alla

Läs noga ingredienserna på den färdiga gräddsåsen. Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör mjölkprotein- och glutenfri: välj soja-baserad mjukost och lägg en klick på varje fläskkotlett. Gör en sås av lätt kokosmjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 fläskkotletter (à ca 100 g)
  • 2 dl ananasringar (2 dl motsvarar ca 1 burk à 200 g)
  • 200 g rökt skinka
  • 8 ostskivor av valfri 17% sort (8 motsvarar ca 100 g)
  • 2 dl kyld färdig sås
  • ev kokosmjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?