Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära

Bakad fläskkarré med smak av vitlök, ingefära och äpple. Karrén får god tid på sig i ugnen så den hinner bli riktigt mustig och smakrik. Servera som hamburgare, tillsammans med potatis eller grönsaker, eller strimlad som ingrediens i en pastasås.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Karrén ingår i dessa recept, Fläskkarré med äpple, ugnsrostade grönsaker och slaw, Asiatisk burgare med karré i skivor och chilimajo och Pasta med svamp och fläskkarré.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa köttet. Blanda vitlök, ingefära, salt och peppar och klappa in kryddblandningen runt om köttet och lägg i en ugnsform. Häll äppeljuicen runt om.
  3. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 70°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • ca 1,8 kg fläskkarré i bit
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven ingefära
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl äppeljuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1112 kJ / 265 kCal