Fläskkarré i lergryta
Få en naturlig och lantlig känsla när du serverar den här vackra rätten. Fläskkarrén marineras i ingefära, äppeljuice och soja och placeras i en robust lergryta med grönsakerna och får gott om tid på sig i ugnen att fånga upp alla ljuvliga aromer.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
6 portioner
1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek)
2 dl konc äppeljuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
2 morötter
1 äpple
1 purjolök
flingsalt
salt
peppar
Gör så här
Serveringsförslagen är inte med i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1406 KJ / 335 kCal
Fett19 g
Salt4.14 g
Kolhydrater11 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott och mört, följde receptet som skrivet men lade i färsk rosmarin också. Redde en sås med marinaden och hällde i lite extra grädde.
Rasmus
2022-07-24Jag petade in 12 torkade plommon/sviskon i steken så äpplesmaken blev inte dominerande. Riktigt smaskigt blev det. för övrigt följde jag receptet. Såsen blir alltid så himla god när det är sviskon/plommon i grytan. Reder ut med lite grädde och du har en kanongod middag för 4-5 personer med god aptit.
Åsa
2022-02-02Gjorde med färsk apelsin juice direkt utpressad från apelsiner och champinjoner. Skivade fläskfilén i ”lagom” tjocka/smala skivor. Mycket gott !
James
2022-01-28