Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med svamp och fläskkarré

En krämig pastarätt med sås på strimlad ugnsbakad fläskkarré, svamp och grädde. Toppa pastan med ett lagom stort berg parmesan, lite ruccola och persilja, och middagen är klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Strimla Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  3. Stek karrén och svampen i smöret tills det får lite färg. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och pastavattnet. Låt koka ihop och tillsätt pastan och parmesan. Toppa med ruccola och persilja.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmessanosten.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära (se länk steg 1)
  • 250 g pasta
  • 250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 65 g ruccola
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3119 kJ / 746 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer