Pasta med svamp och fläskkarré
En krämig pastarätt med sås på strimlad ugnsbakad fläskkarré, svamp och grädde. Toppa pastan med ett lagom stort berg parmesan, lite ruccola och persilja, och middagen är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskkarré
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 msk finriven ingefära
1/2 dl äppeljuice
1/2 tsk salt
250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
250 g pasta
1 dl pastavatten
2 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
65 g rucola
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3119 KJ / 746 kCal
Fett38 g
Salt1.48 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
HA KANTARELLER I! Så gott alltså!
Astrid
2023-08-21Gott men kunde ha haft mer smak generellt, blev ganska enformig smak
Inez
2023-03-01Rekommenderar riven pepparrot istället för ingefära och ta hellre fläskfilé. Lite grädde gör det ännu bättre.
Christina
2022-09-16