Pasta med svamp och fläskkarré

4
3
Pasta med svamp och fläskkarré

En krämig pastarätt med sås på strimlad ugnsbakad fläskkarré, svamp och grädde. Toppa pastan med ett lagom stort berg parmesan, lite ruccola och persilja, och middagen är klar!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Pasta med svamp och fläskkarré

Ingredienser

4 portioner
1/3 sats fläskkarré i ugn med äpple och ingefära (se länk steg 1)
250 g pasta
250 g svamp (kantareller eller champinjoner)
2 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
65 g rucola
2 msk hackad persilja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmessanosten.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Ida

2021-10-11

Fattar inte , ska den i ugn och sen stekas?

Redaktionen ICAse

2021-10-13

Hej Ida! Receptet är en del av Söndagspreppen där man använder sig av redan förberedda rätter till att sätta ihop en måltid. Klicka gärna på länkarna så ser du hur man lagar olika delarna i receptet. 😊 Hälsningar Elina

Anders

2020-12-28

Förbannat dålig förklaring av hur rätten skall tillagas

Matilda

2020-02-11

Enkelt och super gott

Näringsvärde per portion

Energi 3119 KJ / 746 kCal
Fett 38 g
Salt 1.48 g
Kolhydrater 54 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden