Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisktacos

Variera fredagsmyset och bjud på nyttiga och krispiga fisktacos! Den friterade, vita fisken passar utmärkt till de klassiska gröna och röda mexikanska såserna.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i ca 2 cm stora bitar. Lägg på ett fat. Pressa över limejuice och krydda fisken runt om med salt och peppar. Låt stå i kylen 20 minuter.
  2. Blanda mjöl, chilipulver, oregano och salt i en skål. Vispa upp äggen och tabascon i en annan skål. Lägg de fint smulade kexen i en tredje skål.
  3. Vänd fisken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i kexsmulorna. Tryck till så att kexen fastnar över hela fisken.
  4. Värm upp oljan till 175°C (använd en digitaltermomter) i en gryta/kastrull, den ska nå ca 5 cm från bottnen.
  5. Fritera fisken, några bitar i taget, tills de är gyllene runt om, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Till servering: Servera fisken på varm Vetetortilla med rödkål, Pico de gallo, Chipotlesalsa och Guacamole.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fast vit fisk, t.ex hoki, gös eller sej
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1/2 tsk salt till fisken
  • 1 krm peppar till fisken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk tabasco
  • 3 dl fint smulade salta kex
  • 1 1/2 l olja till fritering, t.ex rapsolja
Till servering
  • 12 små vetetortillas (se länk nedan)
  • 4 dl finhackad rödkål
Lägg till i inköpslistan