Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chipotlesalsa

Chipotlesalsa är en het röd sås gjord på torkad chilifrukt, vitlök, tomater och lime. Perfekt komplement till fisk- eller köttfärstacos och wraps bredvid en frisk guacamole och sourcreamsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Koka upp vatten i en kastrull, ta från värmen och lägg i de torkade chilifrukterna.
  3. Skala vitlöken. Lägg vitlöksklyftor och tomater var för sig på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen tills vitlöken mjuknat och blivit brun (ca 8 minuter) och tomaterna är helt mjuka och fläckvis brända (20–30 minuter). Ta ut dem allt eftersom de är klara. Låt svalna.
  5. Dela, kärna ur och ta bort skaften på chilifrukterna. Skär i mindre bitar.
  6. Mixa alltsammans med vatten och salt till en slät salsa med stavmixer eller i matberedare. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limejuice.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 5 dl vatten att koka
  • 2 chipotle (torkad chilifrukt)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater (eller tomatillos)
  • färskpressad limejuice
  • 1/2 dl vatten
  • 3 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer