Fiskgratäng med dill och chilisås
Den här smarriga fiskgratängen med smak av chilissås kommer du vilja äta igen och igen. Lägg fisken i en ugnsform. Gräddsåsen blandas ihop innan den hälls över fisken. På med ost och in i ugnen i ca 15 minuter. Toppa med dill och servera tillsammans med broccoliklyftor och kokt potatis. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g färsk sej
salt
peppar
20 g färsk dill
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk chilisås
1 dl riven ost
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 608 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, enkelt och snabbt
Susanne
2022-11-21