Stekt fisk med citronsås

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Stekt fisk med citronsås

En klassisk husmansrätt där sejen steks till perfektion och sedan serveras med en umamirik vitsås med smak av pepparrot och citron. Såsen gifter sig fint med fisken och får sällskap av nykokt potatis och knallröda tomatklyftor. Garnera med citron och häll upp något gott att dricka till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Stekt fisk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Sås

1 gul lök
1 tsk olja
1 dl mjölk
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1 fiskbuljongtärning
1 citron
2 tomater

Fisk

ca 600 g sej
1 msk olja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett20 g
Salt3.22 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med purjolök och saffran
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med äggsås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpaj med frasigt täcke
Betyg 2.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fisk med ris
Betyg 3.5 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och potatismos
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga