Stekt fisk med citronsås

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Stekt fisk med citronsås

En klassisk husmansrätt där sejen steks till perfektion och sedan serveras med en umamirik vitsås med smak av pepparrot och citron. Såsen gifter sig fint med fisken och får sällskap av nykokt potatis och knallröda tomatklyftor. Garnera med citron och häll upp något gott att dricka till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Stekt fisk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Sås

1   gul lök
1 tsk  olja
1 dl  mjölk
2 dl  crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1   fiskbuljongtärning
1   citron
2   tomater

Fisk

ca 600 g  sej
1 msk  olja
salt
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Försök att vända fisken försiktigt endast en gång. Den går lätt sönder om man vänder den för många gånger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett20 g
Salt3.22 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med purjolök och saffran
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med äggsås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpaj med frasigt täcke
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med varm äggsås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga