Stekt fisk med citronsås

5
0
Stekt fisk med citronsås

En klassisk husmansrätt där sejen steks till perfektion och sedan serveras med en umamirik vitsås med smak av pepparrot och citron. Såsen gifter sig fint med fisken och får sällskap av nykokt potatis och knallröda tomatklyftor. Garnera med citron och häll upp något gott att dricka till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Stekt fisk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Sås

1
gul lök
1 tsk
olja
1 dl
mjölk
2 dl
crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1
fiskbuljongtärning
1
citron
2
tomater

Fisk

ca 600 g
sej
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Försök att vända fisken försiktigt endast en gång. Den går lätt sönder om man vänder den för många gånger.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2210 KJ / 528 kCal
Fett 20 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept