Stekt fisk med citronsås
En klassisk husmansrätt där sejen steks till perfektion och sedan serveras med en umamirik vitsås med smak av pepparrot och citron. Såsen gifter sig fint med fisken och får sällskap av nykokt potatis och knallröda tomatklyftor. Garnera med citron och häll upp något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Sås
1 gul lök
1 tsk olja
1 dl mjölk
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1 fiskbuljongtärning
1 citron
2 tomater
Fisk
ca 600 g sej
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett20 g
Salt3.22 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer