Fisksoppa i rött
Fisksoppa i rött är en lättlagad och underbar tomatsoppa med krossade tomater, rotselleri, potatis och sej. Fisksoppan serveras med en delikat vitlök och persiljesmaksatt crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
Fisksoppa
7 potatisar (à 70 g)
1 bit rotselleri (à 200 g)
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
7 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
400 g djupfryst sej hoki eller torsk
Smaksatt crème fraiche
2 dl lätt crème fraiche (15 %)
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
Till servering
bröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Byt gärna ut vattnet i soppan mot fiskbuljong av tärning eller fond för mustigare smak. Fisken kan ersättas med bitar av tofu eller quorn om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2119 KJ / 506 kCal
Kommentarer
Vad har hänt med receptet? 0 ingredienser.
Peter
2021-11-22Hej Peter! Har du provat att starta om din telefon eller dator? För allt finns där... Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-22Massor av fiskbuljong i, och då är detta en 5-poängare. Så god! Utan fiskbuljong är den alldeles för tam..
Anna-lena
2021-03-31Crème fraichen gjorde verkligen grytan! Använde också fiskbuljong.
Maria
2020-10-01