Fisksoppa i rött

Fisksoppa i rött är en lättlagad och underbar tomatsoppa med krossade tomater, rotselleri, potatis och sej. Fisksoppan serveras med en delikat vitlök och persiljesmaksatt crème fraiche.

Ingredienser
4 portioner
Fisksoppa
7 potatisar (à 70 g)
1 bit rotselleri (à 200 g)
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
7 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
400 g djupfryst sej hoki eller torsk
Smaksatt crème fraiche
2 dl lätt crème fraiche (15 %)
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
Till servering
bröd
Gör så här
00:10:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett10 g
Salt3.2 g
Kolhydrater43 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stVad har hänt med receptet? 0 ingredienser.
Peter
Hej Peter! Har du provat att starta om din telefon eller dator? För allt finns där... Hälsningar Michelle
ICA-köket
Massor av fiskbuljong i, och då är detta en 5-poängare. Så god! Utan fiskbuljong är den alldeles för tam..
Anna-lena
Crème fraichen gjorde verkligen grytan! Använde också fiskbuljong.
Maria
supergott, använde icas kryddade krossade tomater, gav mer sting.
Britt
Överraskande god.Detta är bjudmat. Tonåringarna gillade den! "Fraicheaiolin" passade perfekt. Använd buljong, vatten blir "blaskigt".
Lars
Jättegod, väldigt enkel och billig soppa. Det går utmärkt att använda mini creme fraich för den som vill spara på fettintaget.
Britt
Mycket enkel och synnerligen välsmakande soppa men man måste ha créme fraichen, den är pricken över i:et. Däremot tappas lite av smaken och konsistensen vid frysning.
Åsa