Fisksoppa i rött

Fisksoppa i rött är en lättlagad och underbar tomatsoppa med krossade tomater, rotselleri, potatis och sej. Fisksoppan serveras med en delikat vitlök och persiljesmaksatt crème fraiche.

Ingredienser
4 portioner
Fisksoppa
7 potatisar (à 70 g)
1 bit rotselleri (à 200 g)
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
7 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
400 g djupfryst sej hoki eller torsk
Smaksatt crème fraiche
2 dl lätt crème fraiche (15 %)
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
Till servering
bröd
Gör så här
00:10:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett10 g
Salt3.2 g
Kolhydrater43 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad har hänt med receptet? 0 ingredienser.
Peter
2021-11-22Hej Peter! Har du provat att starta om din telefon eller dator? För allt finns där... Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-22Massor av fiskbuljong i, och då är detta en 5-poängare. Så god! Utan fiskbuljong är den alldeles för tam..
Anna-lena
2021-03-31Crème fraichen gjorde verkligen grytan! Använde också fiskbuljong.
Maria
2020-10-01