Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås

Enkelt recept på mångas favorit - kokt sej med äggsås och persilja. Du kokar fisken och gör en utsökt sås av bland annat smör, mjöl, grädde, buljong, kokt ägg och persilja. Perfekt till lunch eller middag med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör i en kastrull. Strö över mjölet och låt fräsa 2 minuter under omrörning. Tillsätt grädde, vatten och buljongtärning. Koka upp under omrörning. Låt koka ca 5 minuter.
  2. Hårdkoka äggen 6-8 minuter. Kyl, skala och hacka äggen. Tillsätt dem och persilja i såsen. Smaka av med  salt och vitpeppar.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skär sejen i portionsbitar och lägg ner i kastrullen. Låt sjuda ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
  4. Lyft upp fisken med hålslev.  Servera med ägg- och persiljesås och kokt potatis.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 800 g sej
Lägg till i inköpslistan