Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hokifilé med sallad på avokado och grillad paprika

En tilltalande rätt med hokifilé som tillsammans med den hänförande salladen smälter i munnen. Den läckra, smakfulla dressingen gör salladen, gjord på bland annat krämig avokado och grillad paprika, helt magnifik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av oljan från paprikan och spara den. Skär paprikan i grova bitar. Gröp ur avokadorna och skär i grova bitar. Blanda paprika och avokado med paprikaolja och citronsaft. Smula ner fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Halvera potatisen och vänd ner i salladen.
  2. Torka av fiskbitarna med hushållspapper, salta och peppra samt pensla lätt med lite av paprikaoljan. Grilla eller stek dem ca 3 minuter på varje sida.
  3. Fördela salladen på tallrikar. Lägg på fisken och en limeklyfta. Riv över lite ruccolasallad. Frasiga baguetter passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar fryst ryggfilé av hokifilé, torsk eller sej (à 140 g)
  • 500 g potatis
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 2 avokado
  • 1/2 dl olja från grillad paprika
  • saft från 1 citron
  • 100 g fetaost
  • lime eller citronklyftor
  • 1 1/2 krukor ruccolasallad (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan