Guacamole med chilipaste | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Guacamole med chilipaste

Söker du lite mer sting i guacamolen? Prova att blanda i en chilipaste som enkelt förbereds med lök, koriander, chilifrukt och salt. Servera bredvid tacos och wraps.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chilipaste: Stöt alla ingredienser till chilipasten i en mortel till en smet.
  2. Avokadohack: Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Pressa över limejuice. Skär tomaten i tärningar.
  3. Mixa med övriga ingredienser till avokadohacket med stavmixer eller matberedare. Blanda sist ner chilipasten. Smaka av med salt.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
Chilipaste
  • 1 msk finhackad lök
  • 1 msk finhackade korianderblad
  • 2 tsk finhackad chilifrukt (t.ex spansk peppar eller jalapeno)
  • 3 krm salt
Avokadohack
  • 3 mogna avokado
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1 liten tomat (kan uteslutas för slätare guacamole)
  • 2 msk hackade korianderblad
  • 1/2 dl finhackad gul lök
Lägg till i inköpslistan