Sej meunière med dillsås
Här vänder du din fisk lite lätt i mjöl innan den steks – alltså en sej meunière! Dillsåsen du äter till smak- och färgsätter du med lite chilisås, och ihop med kokt potatis så är nu kvällens rätt redo att avnjutas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
20 g färsk dill
2 dl smetana
2 msk chilisås
salt
peppar
600 g färsk sej
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller olja
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2541 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! God fisk och god sås.
Terese
2020-03-31