Sej meunière med dillsås

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Sej meunière med dillsås

Här vänder du din fisk lite lätt i mjöl innan den steks – alltså en sej meunière! Dillsåsen du äter till smak- och färgsätter du med lite chilisås, och ihop med kokt potatis så är nu kvällens rätt redo att avnjutas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Sej meunière med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
20 g färsk dill
2 dl smetana
2 msk chilisås
salt
peppar
600 g färsk sej
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller olja
1 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! God fisk och god sås.

Terese

2020-03-31

Näringsvärde per portion

Energi2541 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgratäng med dill och chilisås
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpanna med tomater och persilja
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och smetana
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa på sej med bröd
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa i rött
Betyg 2.6 av 5.
505 personer har röstat
Under 30 min att tillaga