UNDER 45 MIN | Medel

Sej meunière med dillsås

Här vänder du din fisk lite lätt i mjöl innan den steks – alltså en sej meunière! Dillsåsen du äter till smak- och färgsätter du med lite chilisås, och ihop med kokt potatis så är nu kvällens rätt redo att avnjutas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka dillen och blanda den med smetanan och chilisåsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Salta och peppra fisken. Häll upp mjölet på en tallrik och vänd fisken i mjölet.
  4. Stek fisken i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida på medelvärme.
  5. Skär gurkan i tärningar.
  6. Servera fisken med potatis, sås och gurka.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj laktosfri smetana. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Inte tid att stå vid stekpannan? Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra och häll dillsåsen över. Sätt ugnen på 200°C och in med fisken ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl smetana
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 600 g färsk sej
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2541 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept