Sej meunière med dillsås

1
1
Sej meunière med dillsås

Här vänder du din fisk lite lätt i mjöl innan den steks – alltså en sej meunière! Dillsåsen du äter till smak- och färgsätter du med lite chilisås, och ihop med kokt potatis så är nu kvällens rätt redo att avnjutas!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Sej meunière med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
20 g
färsk dill
2 dl
smetana
2 msk
chilisås
-
salt
-
peppar
600 g
färsk sej
1/2 dl
vetemjöl
2 msk
smör eller olja
1
gurka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj laktosfri smetana. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Inte tid att stå vid stekpannan? Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra och häll dillsåsen över. Sätt ugnen på 200°C och in med fisken ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Terese

2020-03-31

Jättegott! God fisk och god sås.

Näringsvärde per portion

Energi 2541 KJ / 604 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept