Sej meunière med dillsås

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Sej meunière med dillsås

Här vänder du din fisk lite lätt i mjöl innan den steks – alltså en sej meunière! Dillsåsen du äter till smak- och färgsätter du med lite chilisås, och ihop med kokt potatis så är nu kvällens rätt redo att avnjutas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Sej meunière med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna amandine)
20 g  färsk dill
2 dl  smetana
2 msk  chilisås
salt
peppar
600 g  färsk sej
1/2 dl  vetemjöl
2 msk  smör eller olja
1   gurka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj laktosfri smetana. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Inte tid att stå vid stekpannan? Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra och häll dillsåsen över. Sätt ugnen på 200°C och in med fisken ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! God fisk och god sås.

Terese

2020-03-31

Näringsvärde per portion

Energi2541 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgratäng med dill och chilisås
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och smetana
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa på sej med bröd
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med tomat och dill
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesbakad torsk med dillsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i ugn med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
1171 personer har röstat
Under 30 min att tillaga