Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fiskgryta på torsk med kokos och curry

En lättlagad och smarrig fiskgryta som du snabbt svänger ihop. Basen utgörs av kokosmjölk och grytan får en härlig smak av ingefära och garam masala. Servera tillsammans med jasminris och kanske ett gott nybakat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i stora kuber. Skala palsternacka och skär i tunna skivor. Fräs purjolök, palsternacka, ingefära och garam masala i olivoljan ca 2 minuter.
  2. Häll på kokosmjölken och låt koka ihop i 5–8 minuter.
  3. Lägg ner fisken och låt sjuda sakta i ytterligare 6–7 minuter, eller tills fisken känns färdig. Vänd ner sockerärterna precis innan servering. Smaka av med salt, citronskal och citronsaft.
  4. Till servering: Servera med jasminris.

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Som ett självspelande piano ... den sköter sig själv. Går inte att göra fel! Hoppas jag i alla fall.”

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g fryskt torskfilé
  • 2 palsternackor (1-2 palsternackor motsvarar ca 150 g)
  • 1 dl fint strimlad purjolök
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 tsk garam masala eller stark curry
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 tsk salt
  • saft och finrivet skal från 1 citron
Till servering
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4022 kJ / 961 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept