Fiskgryta på torsk med kokos och curry

Betyg 3.1 av 5.
111 personer har röstat
1
Fiskgryta på torsk med kokos och curry

En lättlagad och smarrig fiskgryta som du snabbt svänger ihop. Basen utgörs av kokosmjölk och grytan får en härlig smak av ingefära och garam masala. Servera tillsammans med jasminris och kanske ett gott nybakat bröd.

Fiskgryta på torsk med kokos och curry

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g fryskt torskfilé
1 - 2 palsternackor (1-2 palsternackor motsvarar ca 150 g)
1 dl fint strimlad purjolök
200 g frysta sockerärtor
2 tsk riven färsk ingefära
2 tsk garam masala eller stark curry
1 - 2 msk olivolja
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1 tsk salt
saft och finrivet skal från 1 citron

Till servering

jasminris

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
111 personer har röstat

Kommentar

Spetsade med en tärning fiskbuljong

Carita

2020-12-02

Näringsvärde per portion

Energi4022 KJ / 961 kCal
Fett55 g
Salt3.16 g
Kolhydrater65 g
Protein49 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i garam masala
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Masalaklubbor med blomkålsris
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga