Fiskgryta på torsk med kokos och curry
En lättlagad och smarrig fiskgryta som du snabbt svänger ihop. Basen utgörs av kokosmjölk och grytan får en härlig smak av ingefära och garam masala. Servera tillsammans med jasminris och kanske ett gott nybakat bröd.
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g fryskt torskfilé
1 - 2 palsternackor (1-2 palsternackor motsvarar ca 150 g)
1 dl fint strimlad purjolök
200 g frysta sockerärtor
2 tsk riven färsk ingefära
2 tsk garam masala eller stark curry
1 - 2 msk olivolja
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1 tsk salt
saft och finrivet skal från 1 citron
Till servering
jasminris
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4022 KJ / 961 kCal
Fett55 g
Salt3.16 g
Kolhydrater65 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Spetsade med en tärning fiskbuljong
Carita
2020-12-02