Köttbullar i garam masala

8
1
Köttbullar i garam masala

Köttbullar står på kvällens meny, men inte i den klassiska varianten. Här serverade dem med ris och en krämig sås smaksatt med den indiska kryddblandningen garam masala. Ät det tillsammans med fräscha körsbärstomater och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Köttbullar i garam masala

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
2
förp färska köttbullar (à 300 g)
1 tsk
olja
1 1/2 msk
garam masala
400 ml
kokosmjölk
2 msk
tomatpuré
-
peppar
250 g
körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och köttbullarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Lena

4/8/2020

Gott med nya smaker till de vanliga köttbullarna. Proportionerna med kryddan/mängden kokosmjölk var bra lagom stark. Har blivit en favorit.

Redaktionen ICAse

4/8/2020

Hej Lena! Vad kul att höra det har blivit en favorit! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3222 KJ / 771 kCal
Fett 44 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept