UNDER 30 MIN | Medel

Köttbullar i garam masala

Köttbullar står på kvällens meny, men inte i den klassiska varianten. Här serverade dem med ris och en krämig sås smaksatt med den indiska kryddblandningen garam masala. Ät det tillsammans med fräscha körsbärstomater och middagen är serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek köttbullarna i oljan i en stekpanna (som har lock, används senare i receptet). Krydda med garam masala och rör ner kokosmjölken och tomatpurén.
  3. Koka upp och sjud under lock ca 6 minuter och smaka av med peppar.
  4. Skär tomaterna i halvor.
  5. Servera köttbullarna i såsen med ris och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och köttbullarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 förp färska köttbullar (à 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 msk garam masala
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3222 kJ / 771 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept