Köttbullar i garam masala
Köttbullar står på kvällens meny, men inte i den klassiska varianten. Här serverade dem med ris och en krämig sås smaksatt med den indiska kryddblandningen garam masala. Ät det tillsammans med fräscha körsbärstomater och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 förp färska köttbullar (à 300 g)
1 tsk olja
1 1/2 msk garam masala
400 ml kokosmjölk
2 msk tomatpuré
peppar
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3222 KJ / 771 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott med nya smaker till de vanliga köttbullarna. Proportionerna med kryddan/mängden kokosmjölk var bra lagom stark. Har blivit en favorit.
Lena
2020-04-08Hej Lena! Vad kul att höra det har blivit en favorit! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-08