Fiskgryta med saffran och dillaioli
Få saker slår en riktigt smakrik fiskgryta! Här en tomatbaserad gryta med lax, vitt vin, saffran, fiskbuljong och fänkålsfrön. Servera tillsammans med en krämig aioli smaksatt med dill.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
Redan färdigt
1/3 sats ratatouille (se länk steg 1)
1/4 sats enkel lax i ugn (se länk steg 2)
1/3 sats aioli (se länk i steg 4)
4 dl vatten
2 dl vitt vin
2 tsk mortlade fänkålsfrön
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
2 msk finhackad dill
ev bröd
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer