Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Fiskgryta med saffran och dillaioli

Få saker slår en riktigt smakrik fiskgryta! Här en tomatbaserad gryta med lax, vitt vin, saffran, fiskbuljong och fänkålsfrön. Servera tillsammans med en krämig aioli smaksatt med dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Späd Ratatouillen med vatten och vin. Tillsätt fänkålsfrön, saffran, buljongtärning och salt. Låt koka ca 10 min.
  2. Dela den färdiga ungsbakade laxen i bitar.
  3. Ta kastrullen från värmen, lägg i laxen och lägg på ett lock. Låt stå ca 5 min.
  4. Smaksätt Aiolin med dill.
  5. Servera fiskgrytan med aioli och gärna bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats ratatouille (se länk steg 1)
  • 1/4 sats enkel lax i ugn (se länk steg 2)
  • 1/3 sats aioli (se länk i steg 4)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk finhackad dill
  • ev bröd

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer