Fiskgryta med saffran och dillaioli

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Fiskgryta med saffran och dillaioli

Få saker slår en riktigt smakrik fiskgryta! Här en tomatbaserad gryta med lax, vitt vin, saffran, fiskbuljong och fänkålsfrön. Servera tillsammans med en krämig aioli smaksatt med dill.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Fiskgryta med saffran och dillaioli

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/3   sats ratatouille (se länk steg 1)
1/4   sats enkel lax i ugn (se länk steg 2)
1/3   sats aioli (se länk i steg 4)
4 dl  vatten
2 dl  vitt vin
2 tsk  mortlade fänkålsfrön
1   påse saffran (à 1/2 g)
1   fiskbuljongtärning
1/2 tsk  salt
2 msk  finhackad dill
ev bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Passerad fisksoppa med fänkål och tomat
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fisksoppa med musslor
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bouillabaisse 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig korvgryta
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Adventssoppa
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga