Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksragu med lax och potatis

Grönsaksragu med lax och potatis blir en utmärkt vardagsmiddag som är både mustig och nyttig. Grovmixa ratatouille-grönsaker med vitlök, passerade tomater, vin och fiskbuljong. Servera med skivad potatis och gyllenbrynd laxkotlett.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönsaksragu: Skala och koka potatisarna.
  2. Skala, grovhacka och fräs vitlöken, utan att den tar färg, under omrörning i olivolja i ca 2 minuter.
  3. Tillsätt ratatouillegrönsakerna, låt dem fräsa i ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt passerade tomater, fiskbuljong och matlagningsvin. Krydda med socker, salt och peppar. Låt småputtra på svag värme i ca 10 minuter.
  4. Häll grönsaksblandningen i en matberedare. Grovmixa stötvis i 5-10 sekunder till en lite mer finfördelad textur, dock fortfarande med inslag av hela bitar.
  5. Krydda laxbitarna med salt och peppar. Bryn laxbitarna hastigt på bägge sidor i en het stekpanna i olivolja. Häll över ragun från matberedaren. Låt småputtra i 5 minuter.
  6. Skiva ner potatisen i djupa skålar. Fördela laxkotletterna ovanpå, skeda sedan över grönsaksragun.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter (à 160 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja att steka i
Grönsaksragu
  • 8 potatisar (8 st motsvarar ca 600 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja att steka i
  • 1 påse frysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl matlagningsvin
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan