Grönsaksragu med lax och potatis
Grönsaksragu med lax och potatis blir en utmärkt vardagsmiddag som är både mustig och nyttig. Grovmixa ratatouille-grönsaker med vitlök, passerade tomater, vin och fiskbuljong. Servera med skivad potatis och gyllenbrynd laxkotlett.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 laxkotletter (à 160 g)
salt
peppar
1 msk olivolja att steka i
Grönsaksragu
8 potatisar (8 st motsvarar ca 600 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja att steka i
1 påse frysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
2 dl passerade tomater
2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl matlagningsvin
1 tsk socker
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
I stället fr ratatouillegrönsaker använde jag rotfrukter, jag hade ingen fiskbuljong hemma utan tog grönsaksbuljong i stället, något vin hade jag inte heller i min anrättning. Med andra ord fick jag kanske ett nytt recept?
Lena
2004-03-08