Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Enkel lax i ugn

Undrar du hur du ska laga perfekt lax i ugn? Här har du svaret! Allt du behöver är laxfilé, salt och svartpeppar. Vid en innertemperatur på 54–56 grader är laxen perfekt. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, potatisgratäng eller risotto.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Den här laxen passar utmärkt i Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax, Fiskgryta med saffran och dillaioli eller Lax i ugn med klyftpotatis, ratatouille och aioli.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg laxen på en plåt eller i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Laxen är färdig vid en innertemperatur på 54-56°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1200 g laxfilé
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1226 kJ / 293 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer