Enkel lax i ugn
Undrar du hur du ska laga perfekt lax i ugn? Här har du svaret! Allt du behöver är laxfilé, salt och svartpeppar. Vid en innertemperatur på 54–56 grader är laxen perfekt. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, potatisgratäng eller risotto.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
8 portioner
1200 g laxfilé
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1226 KJ / 293 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater0 g
Protein28 g
Kommentarer
Om laxen är fryst först tar det lika lång tid i ugnen?
Gisela
2024-08-18Hej Gisela! Bara laxen är tinad så är det samma tillagningstid som på färsk lax. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-19225 grader till 52-56 grader blir en torr lax dom gnisslar mellan tänderna. . 125- 150 grader till 45-47 grader blir en tillagad lax som smälter i munnen.
Hans
2023-12-31Superenkelt med stektermometer!
Karin
2023-08-20